Jan Posolda zemřel

22. 11. 2015

čas čtení 4 minuty

Dobrý den pane Čulík.

S politováním Vám musím sdělit, že ve čtvrtek pan Honza Posolda zemřel. Děkujeme za veškerou pomoc, kterou jste mu doposud poskytl.

S pozdravem.

Ing.Štěpán Chludil, zeť

Poslední emaily od Jana Posoldy. Svědectví o osudu důchodců v České republice:

Vážený pane Čulík.

Mockrát děkuji za Vaši pomoc. Nevím co bych si bez ní počal. A toto vše si neuvědomují lidé, kteří napadají Britské listy nebo i přímo Vás. Poznají to na vlastní kůži, až se dostanou do problémů, protože to nemůže vyloučit nikdo. Prosím pošlete mě všechny potřebné údaje na účet Britských listů, abych mohl poslat nějaký příspěvek na Britské listy. Již pomalu se mě daří,i díky Vám, platit Sipo i úvěrya na jídlo i léky zůstanou nějaké peníze, tak asi to mohu dovolit. Nebude to jinak moc, ale dobrá každá koruna.Ihned se sojím s tím novým exekutorem Mgr.Jaromírem Francem z Jičína a požádám ho, aby ihned jak se mu objeví peníze na účtě mě poslal písemné potvrzení, že mu již nic nedlužíme. Ještě jednou moc děkuji.

Jan Posolda, Zlín, 10.11. 2015

Vážený pane Čulík.

Manželka se mě nervově zhroutila.Musí chodit do obchodu na nákup a tyto situace jsou na ní již moc. Nemám pro tento stát již jediného dobrého slova. Můj zdravotní stav se také po obdržení tohoto e-mailu natolik zhoršil, že se snad z toho již nedostanu.Kdybyste si mohl představit tu hrůzu, která u nás panuje. Udělal jsem vše co se dalo. Informoval jsem i soud, proč by měl řešit takové situace. Pokud se mě podaří ještě toto zvládnout, tak to bude dobré.. Možná si někdo myslí, že jsem hypochondr, ale tu depresi sebou nese moje nemoc, to se nedá ovládnout a ještě když vás takhle deptají, tak se zákonitě musíte složit. Nejhorší je dívat se na manželku, jak ji to ublížilo a nijak ji nemůžete pomoci a mě to také deptá.

Jan Posolda, Zlín, 11.11. 2015

Vážený pane Čulík.

Zatím čekám na odpověď od Mgr.Jaromíra France, kterému jsem poslal potvrzení o zaplacení, i když si myslím, že ta částka je neoprávněně vysoká, hlavně náklady na soudní řízení. Jinak mě velmi potěšila nabídka pana Matějovského i souhlas paní doktorky Němcové. Prosím poděkujte jim mým jménem, velmi mě to potěšilo.Ať mě paní Němcová pošle číslo mobilu nebo se mnou spojí přes moji e-mailovou adresu a já se ji ozvu, jakmile se mě ozve pan Franc. Doufám, že bude natolik rozumný, že dále nebude pokračovat. Veškeré dokumenty posílám s elektronickou adresou, kterou jsem si zřídil i s datovou schránkou schválně kvůli tomu, abych se nemusel namáhat chodit na nějaké úřady. Snažím se dostat ze zdravotních problémů. Které mě postihly když jsem obdržel tyto dokumenty. Ještě jednou všem děkuji.

Jan Posolda, Zlín, 11.11. 2015

Vážený pane Čulík.

Dnes jsem obdržel zprávu od Mgr.Jaromíra France soudního exekutora, který uvádí, že náklady exekuce jsou ve výši 3 932,50 a náklady oprávněného ve výši 484Kč, což činí celkem částku 4 416,50K č. Ovšem my jsme zaplatili částku 11 108 Kč. Tak tedy nevím, není to v poslaném usnesení uvedeno, jestli ten rozdíl vrátí, nebo si ho ponechá. Pošlu Vám v příloze uvedené usnesení, abych si byl jistý, že jsem nic nepřehlédl, protože mám dost velké zdravotní problémy a ty mě brání jasně uvažovat.Usnesení je vedeno pod názvem "Příkaz k úhradě exekuce", ale na koci str.2 je uvedeno :Neplaťte-Bylo již vámi uhrazeno.Takže posílám to usnesení jen pro kontrolu. Děkuji a nezlobte se, že Vás obtěžuji.

Jan Posolda, Zlín, 18.11. 2015

0
Vytisknout
12078

Diskuse

Obsah vydání | 24. 11. 2015