Maďarská vláda zruší svůj mobilní kontrakt s podnikem Deutsche Telekom, protože odmítl ponižování žen

19. 12. 2015

čas čtení 1 minuta


Maďarská pobočka firmy Deutsche Telecom oznámila, že přestane spozorovat maďarskou hvězdu pop music Akose Kovacse. Ten se totiž veřejně vyjádřil, že cílem žen by mělo být vychovávat děti a neměly by se snažit o dosažení stejných platů jako muži. V nedávném televizním rozhovoru Akos řekl, že cílem žen by mělo být, "aby někomu patřily, aby pro někoho rodily děti, aby byly matkami".

Mluvčí maďarské vlády Zoltan Kovács (není to Akosův příbuzný) konstatoval, že je "neuvěřitelné a proti liteře a duchu maďarské ústavy", že Deutsche Telekom zrušil spozorovací kontrakt s Akosem, jen proto, že "řekl, co si myslí". Orbánova vláda uvedla, že proto zruší svůj mobilní kontrakt s firmou Magyar Telekom, pobočkou německého podniku Deutsche Telekom. Laszlo Kover, předseda maďarského parlamentu, dodal ve sněmovně, že "největší seberealizační hodnotou pro naše dcery musí být porodit nám vnuky".

Akos je držitelem nejvyššího maďarského státního vyznamenání a financuje ho stát. Veřejně podporuje Orbánovu vládu. V Orbánově vládě nejsou žádné ženy a je často kritizována, že autoritářsky zasahuje do fungování tržní ekonomiky.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5629

Diskuse

Obsah vydání | 21. 12. 2015