Pro stoupence czexitu: Boris Johnson přiznává, že brexit může být katastrofa

8. 6. 2018

čas čtení 1 minuta




 Boris Johnson 'warns of Brexit meltdown' https://t.co/XCkbCnLdCA



Blb a komik Boris Johnson, který bohužel zastává funkci britského ministra zahraničí, prohlásil na londýnské večeři při přítomnosti dvaceti fundamentalistických stoupenců brexitu, že brexit bude zřejmě katastrofa že by bylo daleko lepší, kdyby ho dělal Donald Trump.

Jeho ohromující výroky kdosi tajně nahrál a dal je k dispozici serveru Buzzfeed.com.

Na této večeři se Johnson vyjádřil, že "brexit se uskuteční" a "bude nevratný", ale "riziko je, že to nebude ten, který bychom chtěli". 



Dodal: "Musíte čelit faktu, že dojde ke katastrofě. OK? Nechci, aby nikdo během té katastrofy nepanikařil. OK? Žádnou paniku. Pro bono publico, žádnou paniku. Nakonec to všechno skončí dobře." 


Johnson se také vyjádřil, že stále více obdivuje Donalda Trumpa, protože je "v jeho šílenství určitá metoda". "Představte si, kdyby brexit dělal Trump. Dělal by to zatraceně tvrdě. Všechno by se rozložilo, byl by chaos. Všichni by si mysleli, že se zbláznil. Ale ono by to někam vedlo. Je to velmi, velmi dobrá myšlenka." 

Johnson také bagatelizoval neřešitelný problém hranice mezi Severním Irskem a Irskou republikou jako "nesmyslně zveličený". K tomu poznamenává známý komentátor Nick Cohen:


"Ta irelevantní hranice byla ještě nedávno předmětem války, při níž na těchto ostrovech zahynulo 3000 lidí. Jak někdo řekl, je tomu, jako by nám vládli šimpanzi." 



 That irrelevant border was within living memory the subject of a war that claimed 3000 lives in these islands. As someone said, its as if we are being governed by chimpshttps://t.co/x5uRVy01wh





0
Vytisknout
8048

Diskuse

Obsah vydání | 12. 6. 2018