Další rána pověsti ČR: Čeští vládní činitelé se setkali s ostrakizovanou Aun Schan Su Ťij. Pak vydala s Orbánem protimuslimské prohlášení

6. 6. 2019

čas čtení 2 minuty
 
Ostrakizovaná Aun Schan Su Ťij nalezla středoevropské spojence. Spolu s Orbánem brojí proti imigraci


Někdejší údajná bojovnice za demokracii a lidská práva Aun Schan Su Ťij ztratila v poslední době globálně svou dobrou pověst, když se odmítla kriticky vyjádřit k brutálnímu vraždění a etnickým deportacím muslimských Rohingyů v Myanmaru. Nyní Aun Schan Su Ťij nalezla spojence ve Viktoru Orbánovi.



Při návštěvě Budapešti Orbán a Aun Schan Su Ťij zdůraznili v prohlášení, že " jedním z největším problémů pro obě země v obou regionech je migrace. V obou zemích je problémem koexistence s "neustále rostoucí" muslimskou populací.

Aun Schan Su Ťij odmítla odsoudit brutální útoky myanmarské armády proti muslimské menšině Rohingů, kdy byly tisíce lidí znásilněny a usmrceny při ofenzívě, kterou OSN odsoudila jako etnické očišťování.

Vláda Aun Schan Su Ťij opakovaně odmítá poskytnout ujištění ohledně bezpečnosti milionům Rohingyů, kteří nyní žijí v uprchlických táborech v Bangladéši, kam uprchly před vražděním od myanmarské armády, a odmítá jim poskytnout myanmarské občanství.

Orbán od roku 2015 vyvolává uměle v Maďarsku nenávist vůči migrantům a odpírá migrantům, zadržovaným v maďarských vazebních střediscích, potraviny.

Aun Schan Su Ťij opakovaně protestuje proti "vnucování západních norem" Myanmaru a v tom našla souznění s Orbánem, který také odmítá "vývoz demokracie" ze Západu do jiných zemí.

Před setkáním s Orbánem navštívila Aun Schan Su Ťij Českou republiku a setkala se s Babišem a ministrem zahraničí Petříčkem.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
7990

Diskuse

Obsah vydání | 11. 6. 2019