Ruská letadla zmasakrovala devět lidí

22. 1. 2020

čas čtení 2 minuty

Při děsivém masakru, který spáchala ruská letadla, se v úterý dopoledne stal terčem jejích leteckých úderů dům jedné rodiny v západním Aleppu.

Po dni všeobecné tragédie a vyčerpávající práce při záchranných operacích ukončil náš tým své operace v Kafar Noranu v Aleppu. Byly vyhrabány mrtvoly deseti lidí, včetně čtyř dětí, poté, co byly pohřbeny v troskách svého domu po ruských leteckých náletech.


V severovýchodní Sýrii ruská letadla usmrtila celkem osmnáct lidí, včetně celé jedné rodiny. Velká Asadova ofenzíva proti vzbouřencům vyhnala desetitisíce lidí z jejich domovů, kteří směřují k turecké hranici, informuje deník Guardian.

Osmičlenná rodina včetně šesti dětí byla usmrcena ve venkovské vesnici Kfar Taal západně od vládou kontrolovaného Aleppa. Další čtyři civilisté byli usmrceni v Maardabsehu ma jihovýychodě provincie Idlíb.

Nejméně dalších osm civilistů bylo usmrceno dalšími leteckými údery ruských a Asadových letadel proti opozičním oblastem na venkově. Desítky měst byly zničeny a v nich množství nemocnic a škol, konstatují humanitární organizcae OSN.

350 000 civilistů nyní prchá ze severozápadní Sýrie. Dalšího půl milionu Syřanů uprchlo už předtím do uprchlických táborů nedaleko turecké hranice.

V silně obydleném centru Idlíbu jsou v pasti asi tři miliony civilistů.

Moskva a Damašek popírají obvinění, že bombardují civilní cíle, a tvrdí, že bojují proti džihádistickým extremistům.

Syrská státní televize uvedla, že při raketovém útoku "teroristů" zahynuly dvě ženy a dítě.

Podrobnosti v angličtině ZDE
 

0
Vytisknout
7678

Diskuse

Obsah vydání | 28. 1. 2020