Otázka do pranice: Odkud se jen všichni berou?

29. 1. 2020 / Karel Dolejší

čas čtení 2 minuty
V úterý 28. ledna odpoledne íránské a asadistické síly s podporou ruského letectva obsadily syrské město Ma'arat an-Numán v provincii Idlíb. Ještě před několika dny se jen v tomto jediném městě nacházelo na 200 000 osob. Po včerejšku jsou všechny na útěku směrem k uzavřené hranici s Tureckem. Celkově je v provincii Idlíb nově na útěku před válkou již nejméně 450 000 lidí.


Česká republika zdůvodňuje oficiálně svou nelidskou politiku vůči uprchlíkům iluzí "pomoci v místě". V syrském případě tak jen nahrává válečnému zločinci Asadovi, který má na svědomí životy 400 000 - 600 000 spoluobčanů, ovšem v ČR je stále mnohými absurdně označován za oficiální hlavu státu. Asad systematicky rozkrádá mezinárodní humanitární pomoc určenou jeho obětem a jeho žoldáci sami běžně používají materiál dodaný OSN k humanitárním účelům při boji ve válce, na níž mj. masivně vydělává spojenecký severokorejský diktátorský režim ZDE ZDE.

Pravda je, že líbivé heslo české diplomacie "pomáháme v místě", kterým se ospravedlňuje naprostá neochota přijímat jakékoliv uprchlíky, dává v případě Syřanů čím dál menší smysl. Okolní země jsou již přeplněny syrskými válečnými uprchlíky a nemají zájem přijímat další. Takže prakticky jediný, kdo "v místě řeší" problém běženců před Asadem, zůstává Asad osobně.

Což je koneckonců velmi podobné, jako kdyby se problém židovských uprchlíků před Hitlerem "řešil v místě" tím, že obětem vyvražďování odmítneme veškerou pomoc a necháme je na pospas katům. Třeba proto, aby se "nekladl zbytečně velký důraz na lidská práva proti někomu" ZDE.

České asociální ochlokracii, která via ministerstvo vnitra a zahraničí nese primární zodpovědnost za strkání hlavy do písku před problémem válečných uprchlíků včetně dětí bez doprovodu, ovšem těžko zazlívat, že se chová špatně k Syřanům, pokud se o moc lépe nehodlá chovat ani k vlastním spoluobčanům na posledních příčkách sociálního žebříčku ZDE.

Ať je tomu jak chce, jedno se Hamáčkovu osazenstvu lihového domu musí nechat: Ve svém šílenství jednoznačně udržuje systém.

0
Vytisknout
14587

Diskuse

Obsah vydání | 31. 1. 2020