Průběžné zpravodajství:

Koronavirus: 7.7 milionů lidí v Británii začátkem karantény hladovělo

27. 6. 2020

čas čtení 4 minuty

 - Údaje MZČR o průběhu pandemie v Česku ZDE.  27.6. bylo v ČR registrováno  11298 nakažených (nárůst za posledních 24 hodin  je 260 nových nákaz), v nemocnici bylo 122 osob a 347 osob zemřelo.  Číslo R  výrazně stouplo v ČR na 1.6 !! Číslo R vyšší než 1 znamená exponenciální šíření infekce.

Koronavirus: Počet infekcí překonal 10 milionů, počet mrtvých dosáhl půl milionu

- Počet registrovaných infekcí koronaviru dosáhl v neděli globálně čísla 10 001 527, počet mrtvých 499 124.

- Komik Saša Baron Cohen pronikl na demonstraci stoupenců vlastnictví osobních zbraní ve Washingtonu a přiměl účastníky, aby s ním zpívali píseň o tom, že je potřeba dát vědcům a politikům "injekce wuhanské chřipky".


- V Brazílii jsou příslušníci komunity LGBT zvlášť silně postiženi nezaměstnaností v důsledku koronavirové pandemie. V Brazílii je registrováno více než 1,2 milionu nákaz a asi 55 000 lidí zemřelo. Nezamětnanost do dubna v Brazílii stoupla na 12,6 procent, téměř 5 milionů lidí je bez práce. Avšak v komunitě LGBT je nezaměstnanost 21,6 procent.

- V určitých částech Íránu bude zavedeno povinné nošení roušek, "tam, kde se konají shromáždění." 

- Před Trumpovým předvolebním shromážděním v Tulse odstranili jeho lidi ze sedadel nálepky "Sem si nesedejte", jejichž cílem bylo zajistit sociální distancování.  ZDE

- Britská policie varovala ministry, že je šílenství dovolit občanům, aby zahltili pláže. Ministři to ignorovali, došlo k naprostému chaosu bez sociálního distancování. Tři lidé byli pobodáni na pláži v Bournemouth. ZDE 

- Nová ohniska nákaz v Německu, v kostele v Seoulu, v nemocnici a ve skvatu v Itálii, na trhu v Pekingu, vyvolávají znepokojení z pandemie. ZDE

- Česká republika zaznamenala svůj dosud největší nárůst denního počtu nákaz od začátku dubna. Registrováno bylo za posledních 24 hodin 260 nových nákaz. Nejpostiženější je oblast východní Karvinné, informuje deník Guardian.

- Nákaza koronavirem se nyní šíří daleko více mezi mladými lidmi. Tyto informace přicházejí z USA, z Izraele a z Portugalska. Je to důsledkem zvýšeního sociálního kontaktu mezi mladými lidmi po uvolnění karanténních opatření. Zejména na Floridě, v Texasu a v Arizoně dochází k ostrému nárůstu nákaz u lidí mladších 40 let.  ZDE 

- V prvních týdnech koronavirové karantény v Británii hladovělo 7,7 milionu lidí, protože neměli peníze na potraviny, zjistila britská vláda. Nejpostiženější byly rodiny s malými dětmi a lidé ve věku 16-24 let. ZDE  

- Evropská unie zakáže většině Američanům cestovat do Evropy, uvádějí zprávy. Činitelé EU sestavují seznam "bezpečných zemí", odkud mohou jejich obyvatelé do EU jezdit. Zakázán bude do EU přístup i lidem z Brazílie a z Ruska. ZDE 

- Rusko v sobotru registrovalo 6852 nových nákaz. Už druhý den poklesl tam denní nárůst počtu nákaz pod 7000. Celkový počet registrovaných nákaz v Rusku je 627 646. Celkový počet registrovaných mrtvých je 8969.

- Německo zaznamenalo 687 nových nákaz. Celkový počet registrovaných infekcí je tam 193 243. Počet mrtvých stoupl za posledních 24 hodin o 6 na 8954.

- Indie zaznamenala za posledních 24 hodin více než 17 000 nových nákaz, takže je nyní v Indii více než půl milionu nákaz. Indie je čtvrtou nejvíce postiženou zemí koronavirem, po USA, Brazílii a Rusku.

- V Brazílii se šíří koronavirus po venkově. Minulý týden bylo 60 procent nových nákaz registrováno v malých venkovských městech. Původně se koronavirus dostal do Brazílie z letišť a nejprve se rozšířil ve velkých městech, ale od konce května se šíří i po venkově.

- Spojené státy zaznamenaly v pátek 45 242 nových nákaz, dosud největší denní množství nákaz. Celkový počet Američanů, kteří měli pozitivní test na koronavirus, je nejméně 2 a půl milionu. 

Předchozí průběžné zpravodajství je ZDE

0
Vytisknout
5873

Diskuse

Obsah vydání | 30. 6. 2020