Britští voliči dnes zastávají názor, že referendum o brexitu byla pitomost

27. 4. 2019

čas čtení 1 minuta

 
 

Kdyby se konalo druhé referendum o brexitu, 46 procent britských voličů by nyní hlasovalo pro setrvání Británie v EU, 34 procent by hlasovalo pro brexit.


 
Více než 55 procent britských voličů nyní zastává názor, že se referendum o brexitu nemělo konat. Myslí si to i většina konzervativních voličů (49 procent), že referendum se mělo konat si myslí 43 procent konzervativních volčů. 72 procent labouristických voličů zastává názor, že se referendum nemělo konat, 18 procent, že ano.

Konzervativci mají nyní v Británii podporu 26 procent, labouristé 33 procent, Farageova nová Strana za brexit má 17 procent.

Ve volbách do Evropského parlamentu bude pro labouristy hlasovat 28 procent voličů, pro Farageovu Stranu za brexit také 28 procent voličů, pro konzervativce 14 procent voličů, pro liberální demokraty 7 procent, pro novou protibrexitovou stranu Change UK 7 procent, pro zelené 6 procent, pro skotské nacionalisty 5 procent. Pokud se labouristé vysloví pro druhé referendum o brexitu, což je nyní pravděpodobné (tedy za zrušení brexitu), pro setrvání v EU bude v eurovolbách  hlasovat 53 procent voličů. Nikdo neví, jaká je politika Konzervativní strany.

 

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7528

Diskuse

Obsah vydání | 2. 5. 2019