Důchodce se nyní rozhodla zabíjet i Česká televize

24. 9. 2020 / Jan Čulík

čas čtení 6 minut
Foto: "Jeden z nejvyhledávanějších světových tenorů Pavel Černoch" šíří ve středu v Praze na zahájení festivalu Zlatá Praha svým zpěvem do publika nákazu koronaviru (pokud je nakažen, což nevíme. Ve středu měla Praha světově rekordní hustotu nákaz 234 infekcí na 100 000 obyvatel). Všem je to jedno.  

Česká republika zaznamenala v úterý 22. září 2394 nákaz koronaviru, ve středu 2309 dalších nových nákaz.

(Ve Skotsku jsou šokováni, že jejich tamější denní nárůst vzrostl na 400 nákaz, Skotsko má ovšem 5 milionů obyvatel, takže na české poměry by to bylo 800 nákaz. V 67 milionové Británii by 2300 českých nákaz denně bylo 15 410 nových nákaz denně, Britové jsou ohromeni, že jim ve středu počet nákaz narostl na  6178, to je pořád skoro třikrát méně na jednoho obyvatele než v ČR.)

V Praze bylo ve středu 23. září 234 nákaz na 100 000 obyvatel. Denně začíná umírat v ČR na koronavirus kolem 10 lidí. Není směrodatné, že počty nákaz, hospitalizací a úmrtí byly v minulosti malé, je směrodatné, jaká je trajektorie. Ta nyní přesně sleduje, násobně, nejhorší zkušenosti na jaře nejpostiženějších západních zemí.

Potíž je, že dopady koronaviru se objevují teprve po tak čtyřech až šesti týdnech. Teprve po čtyřech až šesti týdnech po nákaze lidé umírají. Zpočátku se nic neděje, nákaza se šíří od asymptomatických superšiřitelů mladého věku do všech věkových skupin. Britští vědci ve středu v médiích zdůrazňovali, že jedinou možnou metodou jak bojovat proti pandemii je potlačit šíření nákazy společností, protože prostě není v lidských silách izolovat a ochránit ohrožené kategorie obyvatelstva.

Kde jsou odpovědné osobnosti na české veřejné scéně? Proč nikdo nezdůrazňuje to, o čem se mluví v Británii v médiích pořád? Totiž:

VAŠE TVRZENÍ, ŽE VY SI MŮŽETE DĚLAT CO CHCETE, NENOSIT ROUŠKY A NEDODRŽOVAT SOCIÁLNÍ DISTANCOVÁNÍ, JE LŽIVÉ. SVÝM PROJEVEM "SVOBODY" TOTIŽ ZABIJETE SPOLUOBČANY, KTEŘÍ ŽÁDNOU VOLBU NEMAJÍ.

Tohle je nutno opakovat pořád.

(Pozn. red. Imunolog Václav Hořejší nám po zveřejnění tohoto článku píše, že on v této věci vystupuje v médiiích pořád, viz tento přehled.

Proč tedy ale dochází k těmto scénám i péčí významných oficiálních institucí? Server The Conversation.com upozorňuje, že pro protikoronavirová opatření je v září 2020 jen 20 procent Čechů!

Myslím si, že je to proto, že ČR zvládla epidemii na jaře výborně, tak se drtivá většina Čechů domnívá, že o nic nejde. Zkušenost z pandemie v západních zemích je ale jiná: například v Británii truchlí po zemřelých příbuzných více než 80 000 rodin!)

 

Ve středu 23. září, pozoruhodně, přispěla Česká televize i Nová scéna pražského Národního divadla k úsilí vraždit větší množství důchodců. Na Nové scéně Národního divadla se totiž konalo "slavnostní", operní zahájení festivalu Zlatá Praha.

Jak je možné, že v době, kdy patří ČR k jedněm z nejzuřivějí nejnakaženějším zemím v Evropě, a Praha má 234 nákaz na 100 000 obyvatel, se nevzrušeně i nadále konají hromadné akce v uzavřených místnostech, kde se koronavirus šíří vzduchem kapénkami?

Sál byl plný důchodců. Orchestr a účinkující neměli roušky.

V civilizovaných zemích, pokud se dnes vůbec konají takovéto hromadné akce, je k sezení uvolněno jen každé třetí sedadlo v každé třetí řadě. Žádné takové omezení v sálu na Nové scéně Národního divadla ve středu večer neplatilo. Důchodci seděli těsně vedle sebe.

Večer zahájil, jak se praví v reklamním textu České televize, zpěvem !! "jeden z nejvyhledávanějších světových tenorů Pavel Černoch". V sále zpíval. Zpěvem, jak známo, se šíří nákaza koronaviru nesmírně efektivně. Celebrity vystupující na pódiu se navzájem objímaly, podávaly si ruce, líbaly se!

Celé to vysílala  Česká televize. Šířila lživě tak do české společnosti, že se nic neděje.

Hospody byly ve středu večer po celé Praze přecpané.

Opravdu se v České republice všichni zbláznili?

PS. Napsal nám imunolog Václav Hořejší, že on právě v médiích systematicky s varováními, na jaké apelujeme v úvodu tohoto článku vystupuje. Nejnověji v tomto důležitém rozhovoru.

Vystupuje však systematicky v médiích ve věci pandemie už dlouho, viz tento přehled. Proč se ale lidé nadále chovají tak, že vážně ohrožují své bližní?

Zásady jsou jasné a nejsou složité:

- Neustále si mýt ruce, při vchodu i při odchodu z veřejných místností si je dezinfikovat na místě poskytnutou dezinfekcí. Před vstupem do supermarketu dezinfikovat držadlo nákupního vozíku. Po odchodu ze supermarketu si znovu dezinfikovat rue.

- Nesahat si na obličej.

- Nosit roušky.

- Nepodávat proboha druhým lidem ruku, neobjímat je, nelíbat je!

- Dodržovat odstup dva metry.

- Neúčastnit se hromadných akcí v uzavřených prostorách. Je opravdu  nutné chodit do hospod a restaurací? Můžete tím někoho zabít.

- Jezdit hromadnými dopravními prostředky co nejméně. Zajistit, aby měla vozidla dopravních prostředků otevřená okna.

Václav Hořejší dodává:

Odkazy a rozhovory na články dalších rozumných kolegů:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/roman-smucler-jaroslav-flegr-koronavirus-covid-19-debata-nakazeni-cisla.A200922_102446_domaci_aug

https://www.dvtv.cz/video/flegr-koronavirus-mutuje-ted-prijdou-zlejsi-varianty-na-podzim-to-muze-byt-maler

https://jaroslavflegr.blog.idnes.cz/

https://www.uochb.cz/cs/koronavirus-s-janem-konvalinkou

https://plus.rozhlas.cz/covid-muze-poskodit-plice-a-proto-i-mozek-obaval-bych-se-dlouhodobych-nasledku-8299536



2
Vytisknout
21708

Diskuse

Obsah vydání | 29. 9. 2020