Paměť národa prověří parlamentní volby

27. 9. 2013 / Jiří Bátěk

čas čtení 1 minuta

Volby ignorovat nelze, i přes pochopitelné znechucení lidí. Určití jedinci či zájmové skupiny budou opět bažit po moci a soupeřit o výsluní na politické scéně.

Minulí i současní politici spoléhají na kolektivní ztrátu paměti národa. Bývalý československý premiér Jan Stráský zatím (!) reálně vstup Klause do politiky nevidí, neboť novoroční amnestie je stále ještě příliš živá. Je lepší ještě chvilku počkat, až všechno vyšumí.

Miroslava Němcová za ODS říká "Stojíme na straně těch, kteří dodržují zákon." Po všech těch skandálech a uplácení poslanců lukrativními posty, což nepovažovali za korupci.

Politický turista Kalousek je schopen se spojit v podstatě s kýmkoli, jen aby získal moc a možnost řídit tuto zemi. Připomeňme si rok 2006: "Předseda KDU-ČSL Miroslav Kalousek ve čtvrtek souhlasil s výzvou šéfa ČSSD Jiřího Paroubka k jednání o společné vládě. Kalouskovi by nevadila ani tolerance takové vlády ze strany KSČM. Předsednictvo křesťanských demokratů jej v tom podpořilo."

Teď bude spolu s marketingově vyretušovanou tváří Schwarzenberga "zachraňovat demokracii".

Politici zřejmě žijí ve své virtuální realitě, která s naším světem má pramálo společného.

Osobně si ale nemyslím, že by volby něco přinesly. Stačí si prostudovat třeba pražskou kandidátku ČSSD. Snad jen to, že současná zdegenerovaná pravicová garnitura půjde od válu. Zda to bude stačit, je samozřejmě otázkou.

0
Vytisknout
9862

Diskuse

Obsah vydání | 27. 9. 2013