Google Czech Republic: Vyzýváme politiky, aby změnili daňové zákony

14. 6. 2013

čas čtení 1 minuta

Tiskové prohlášení Google Czech Republic

Dovolujeme si reagovat na zprávu: Britský daňový úřad musí "řádně prošetřit Google", požadují poslanci K celé záležitosti vám zasíláme stanovisko společnosti Google. Prosíme o jeho zveřejnění.

"Jak jsme již několikrát zmínili, Google platí ve Velké Británii daně v souladu s místními zákony a jsou to právě politici, kteří tyto zákony tvoří. Z této zprávy je jasné, že parlamentní komise chce, aby mezinárodní společnosti platily větší daně v těch zemích, ve kterých jsou jejich zákazníci, tak ale nejsou v současnosti zákony nastavené. Vítáme výzvu k tomu, aby byl současný systém zjednodušen a byl transparentnější."

Poznámka redakce: Firma Google tvrdí, že nemusí platit většinu daní v Británii, protože kontrakty uzavírají její pracovníci v Irsku. Jenže v Dolní sněmovně svědčili whistlebloweři, kteří předložili důkazy, že práce na kontraktech se provádí v Británii a jejich konečné schválení v Irsku je ryze formální. Právě proto obvinil parlamentní výbor Dolní sněmovny podnik Google z "drzého obcházení zákonů".

0
Vytisknout
5270

Diskuse

Obsah vydání | 14. 6. 2013