Drábek a zásah ÚOOZ

13. 6. 2013 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Nedokáži pořádně porozumět zprávě o tom, že bývalý ministr Drábek a jeho bývalý první náměstek Šiška podle policie porušili zákon pouze na úrovni "správního deliktu" a nikoli trestného činu, když zároveň "ministerstvo" má díky jejich rozhodnutí dostat od Úřadu pro ochranu osobních údajů "vysokou finanční sankci". Z jakých peněz bude "ministerstvo" tuhle sankci platit? Z peněz daňových poplatníků. A není tohle ze strany Drábka a Šišky zločin na daňových poplatnících? Přinejmenším by tu pokutu měli zaplatit ze svého.

Zprávou dne je ovšem údajné zatčení bývalých rebelujících poslanců Šnajdra, Tluchoře a Fuksy a dokonce ředitelky premiérova kabinetu Nagyové Útvarem pro odhalování organizovaného zločinu. Celá akce je prý pod dozorem olomouckého vrchního státního zastupitelství. Občané tohoto státu jsou snad každoročně upozorňováni tajnou službou (BIS), že organizovaný zločin prorůstá do vysokých pater státní správy, ale zřejmě i bez toho si v této zemi většina lidí myslí, že vrcholní čeští politici nejen že jsou napojeni na závažnou ekonomickou kriminalitu, ale přímo ji páchají.

Po pádu bývalého hejtmana Ratha, jehož soudní proces ale ani po více než roce od zatčení nezačal (o to více mne fascinuje švýcarská justice, která je odhodlána vyřešit složitý a starý případ Mostecké uhelné během několika měsíců), máme policií obviněné pražské radní a nyní zřejmě i ředitelku premiérova kabinetu. Neměli jsme mezi vysokými úředníky a politiky dlouho žádné obviněné, dnes je jich přehršel. O to více potřebujeme soudní procesy, které veřejně a objektivně ukážou, kde je pravda. Policie, která obviní ministra, a po několika měsících vydá rozhodnutí, že ministr vlastně nic vážného nespáchal, je divná policie. Pokud si vzpomínám, zprávy BIS varují před prorůstáním organizovaného zločinu nejen do státní správy, ale i do justice.

V každém případě vidíme na příkladu Drábka a Šišky, kteří byli instalováni echt "seriozní" TOP09, co znamená česká pravice (netvrdím, že levice je lepší, a očekávám, že brzy přijde historická chvíle, kdy se znemožní ještě hůře než Nečasova vláda): šlendrián, nezodpovědnost, neschopnost a svévolné nakládání s veřejnými penězi. A účet za tohle svinstvo má zaplatit veřejnost.

Správní delikt, nikoliv trestný čin. Policie odložila kauzu sKaret ZDE

Zemětřesení na české politické scéně? Policie zadržela známá jména ZDE

0
Vytisknout
16180

Diskuse

Obsah vydání | 14. 6. 2013