Bodláky Václava Duška

Političtí nebožtíci

24. 12. 2015 / Václav Dušek

čas čtení 3 minuty

Světem obchází strašidlo chamtivosti. V chapadlech uvízlo mnoho neviňátek, i vykuků zamilovaných do demokraticky silného mandátu. V zrcadle vidíš zrůdy ochotné ke všemu, pokud lze získat majetek a prachy. Kolik ryzích charakterů lásky a pravdy strhl vír zvaný vidina lechtivého úspěchu, i moci; obrovité hovniválské kuličky pohřbily desítky porevolučních machrů.

Bídná chamtivost prosákla všemi strukturami. Pamatuješ, romantiku?

OF - ofčáci, ti slavní čtveráci. V kapsách ještě knížky rudé, ale již zítra nová svatba bude - partajní. Modří ptáci s rudým brkem u zadku hamonili a zpívali, jako zahradní pávi. Unie svobody - uhelné sklady, kde ti bodří muži jsou, silnější je požrali. Sociální partička, vychytralá služtička, hladce obrace a jedeme močálem černým podél bílých skal. Kde růžový trpaslík zatleskal. Křesťanská demokratická poklička, přikryje zlehka vyzpovídaného strýčka i pantatíčka. Komunistická přismahlá jíška v obalu opravené víry, strhne kdekoho do vykutálené díry. Řekni ano, ano, ano - prosí Ano, koblihy, párky, kuřata - kde se vzal bohatýr Andrej Bohata? Topka řádná šťopka. Byl, nebyl, rétor převeliký, z hlavy mu netrčely rohy, ale myšlenky bohulibé, pytlák z revíru knížete, kde hloh ni tráva nekvete, však chamtivosti k rozdávání, pro každého máme dosti, hochu.

Zpovědnice zavřené, církev svatá ohrožena. Modlí se služebníci Neboha, vzpomenout na pokoru nemoha - hrabej pod sebe, biskupská svatosti, nenech se odradit bezbožníky. V nebeském ráji prázdnota, zato v pekle nahota.

Osudy nepěkné, pár chamtivých syčáků se zadusilo velkými sousty. Těžko na demokratickém cvičišti - lehko v politickém bojišti. Vyhrňme si rukávy, plivněme si do dlaní, svět je náš a nikdy jinak. Hadí pravdy k rozdávání na počkání. Metrákové štramandy melou pysky oprýskané myšlenky. Ekonomičtí klauni ještě nevymřeli. Nemocnice prý bez peněz, to je vám ale děs. Věznice se plní, malý Véna politik věřil v lidskou nápravu, nu někdy příště, hošku, a troška skromnosti. Školy potřebují investice, jistě, hlásá opozice. Kde vzít a nekrást?

Chamtivý fotr stát odře hřbety poctivým troubům - kdo pracuje, ať nejí. Kmen otrlých občanů si ví rady: mlč, hubu drž, nebo uvidíš rasisto! Skutečné rasistické bandy plundrují domy, kradou, a fotr stát štědrou rukou podporuje zapojení do společnosti – boha, kolik staletí ještě?! Kola mlýnu klapou i bez vody.

Podporovatelé cizích mocností rozprodali státní majetek a ovčí stádo nestačilo zírat, místo trávy mlat. Pohádkáři jsme ovšem světoví! Náš Honza s rancem v ruce prošel krajiny, i ty posedlé tmou - a hele, helemese, kapsy děravý a najednou z ničeho nic miliardářem. Chceme si na něj posvítit, ale louče došly a elektřina není nejlevnější.

Kapitální změny, hrana zákona obroušena, tunelování podporováno elitními policisty, mravnými prokurátory a svatými soudci. Semotamo, žel, i vražda a sebevražda. Informační embarga přikrývají pravdy o chamtivcích. Paviáni, donchuáni, hudrmanice, věštkyně, borkyně, i gifnudlinky si přijdou na své - kdo nejde s námi, upadne v zapomenutí, upadneš-li v zapomenutí, svět se nezboří. Světem obchází strašidlo chamtivosti. Roztomilé, nakažlivé - pohlaď ho, nekouše.

0
Vytisknout
7076

Diskuse

Obsah vydání | 28. 12. 2015