Virtuální realita českých médií:

Probuďte se! Evropa nežije "v panice a ve strachu z uprchlíků"

24. 12. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

 

Britové darovali na pomoc uprchlíkům za necelé čtyři týdny 65 milionů Kč. To je strach z uprchlíků?

Česká média neustále šíří nepodložené nesmysly. Tak Český rozhlas na svých stránkách píše: "Evropa i Česká republika žije v panice a strachu z uprchlíků." Je to nesmysl, který si vytvořila česká média sama, takzvaný "slaměný panák" virtuální reality, vlastní výmysl, proti němuž potom bojuje.

Jak uvedla vysoká činitelka humanitární organizace Children in Need ve středečních zprávách Channel Four News:

Kirsty McNeill: Evropská veřejnost bohužel daleko předstihla v této věci evropské politiky. V evropských zemích se politikové hašteří ohledně toho, kdo by měl dělat co. Mezitím na scénu vstoupila veřejnost, zatímco se politikové dál hašteří. Veřejnost nabídla uprchlíkům o těchto Vánocích své domovy a svá srdce."

Selhávají politikové, nikoliv občané Evropy.

Lidé v Evropě žijí desítky let v multikulturní společnosti a vědí, že přistěhovalci přinášejí jejich zemím obrovský prospěch. Je velmi příjemné žít v multikulturní, otevřené, mezinárodní společnosti. Milují to především obyvatelé Londýna, kteří s hrdostí poukazují na to, že v tom městě se mluví více než 150 různými jazyky.

Při veřejné humanitární sbírce pro uprchlíky, kterou zorganizoval deník Guardian, se od konce listopadu 2015, tedy za necelé čtyři týdny, vybralo 1,75 milionu liber, tedy 65 milionů Kč. To je strach z uprchlíků? Byla to rekordně nejúspěšnější sbírka, jakou list kdy zorganizoval, a ještě pokračuje až do ledna.

Německý prezident Joachim Gauck ocenil ve svém vánočním poselství, že Němci obrovskou měrou prokázali během letošního roku vůči uprchlíkům lidskost. To je strach z uprchlíků?

Stačí, když pohlédnu kolem sebe v Glasgow : Skotsko připravilo uprchlíkům neuvěřitelně vřelé přijetí

Analýza Masarykovy univerzity vážně varovala před několika dny, že šířením nesmyslů o uprchlících vrhají česká média českou veřejnost i politiky do nebezpečné situace, protože občané i politikové reagují nesmyslně a izolují se tak od civilizovaného světa. Analýza varuje:

"Takto prezentované zpravodajství v divácích mohlo vyvolat pocit ohrožení a zvýšenou poptávku po krátkodobých a silových řešeních problému."

Kdy ty nesmysly skončí?

0
Vytisknout
8364

Diskuse

Obsah vydání | 28. 12. 2015