Trump tvrdí, že ohledně Severní Koreje "bude fungovat jen jedna věc", ale nechce říct co

8. 10. 2017

čas čtení 1 minuta


Donald Trump se v sobotu vyjádřil, že vůči Severní Koreji "bude fungovat jen jediná věc". "Prezidenti a jejich vlády jednají se Severní Koreou už 25 let, podepisují smlouvy a vyplácejí obrovské množství peněz," napsal Trump na Twitteru. "Nefungovalo to, dohody byly porušeny, než uschl inkoust, z amerických vyjednavačů byli pitomci. Lituji, ale bude fungovat jen jediná věc."

Trump nedal najevo, co má na mysli.



Trump se také vyjádřil, že má se svým ministrem zahraničí Rexem Tillersonem "velmi dobrý vztah". Tillersona Trump kritizoval, že se snaží se Severní Koreou vyjdnávat a přimět Čínu, aby Pchjongang zvládla. Tillerson by měl být tvrdší, řekl Trump.

Tento týden vyšlo najevo, že při jednání s Trumpovým národním bezpečnostním týmem a činiteli jeho kabinetu letos v Pentagonu Tillerson otevřeně Trumpa kritizoval a řekl, že Trump je "naprostý debil".

Na tiskové konferenci ve středu uvedl Tillerson, že nikdy neuvažoval o odstoupení z funkce a že je plně angažován ve snaze realizovat Trumpovu agendu. Nepotvrdil ale, ani nevyvrátil, zda označil Trumpa za "naprostého debila", jak uvedla televize NBC.

V sobotu se Trump  vyjádřil, že zpráva o tom, že Tillerson ho považuje za "debila", je "fake news". Údajně nad tím zuřil a snažil se přimět své zaměstnance, aby tuto kontroverzi neutralizovali.

Podrobnosti v angličtině ZDE


0
Vytisknout
7714

Diskuse

Obsah vydání | 10. 10. 2017