Pro stoupence czexitu

Už to začíná: Britská regionální letecká společnost BMI zkrachovala, viní brexit

17. 2. 2019

čas čtení 1 minuta


Britská letecká společnost Flybmi zkrachovala. Zrušila s okamžitou platností všechny své lety. Obviňuje brexit jako hlavní příčinu svého krachu.

 

Firma, která měla 376 zaměstnanců a provozovala více než 600 letů týdně, konstatovala, že v posledních týdnech čelila vážným potížím  včetně nárůstu cen pohonných hmot a uhlíku, to poslední v důsledku nedávného rozhodnutí Evropské unie vyloučit britské letecké společnosti z plné účasti na projektu vzájemného vykupování emisí.

"Současné obchodní vyhlídky do budoucnosti byly také vážně postiženy nejistotou, způsobenou procesem brexitu, což vedlo k naší neschopnosti zajistit si cenné kontrakty pro leteckou dopravu v Evropě a k nejistotě, že BMI bude dál schopna létat v Evropě," konstatovala tato letecká společnost.

Mluvčí úřadu britské premiérky v Downing Street poukázal na to, že i když zkrachovalá letecká společnost cituje brexit jako důvod svého kolapsu, krach byl způsoben "celou řadou dalších příčin".

Deník Financial Times uvádí, že při jednání s podnikateli jim britská vláda sděluje, že není schopna odstranit záporné dopady brexitu na jejich podnikatelskou situaci, ale žádá je, aby o tom mlčeli.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
8581

Diskuse

Obsah vydání | 19. 2. 2019