Sleva na veřejnou dopravu je správný krok - měla by ale platit pro všechny

20. 9. 2019 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Kritika Babišova hospodaření v České republice, jak ji publikuje Karel Dolejší, je oprávněná. Jistě je také pravda, že se zlevněnou veřejnou dopravou Babiš pokouší uplácet důchodce - i studenty.

Jenže tato politika je z ekologického hlediska naprosto správná - ovšem dotace a slevy na hromadnou dopravu by měly platit pro všechny, nikoliv jen pro studenty a důchodce.  Spolu s blokací či omezením vjezdu automobilové dopravy do center měst, jak je tomu v mnoha městech světa.

Lidé by měli přejít od šíleného zneužívání cestování automobily, které ničí životní prostředí a znečišťováním ovzduší vyvolává vážné zdravotní problémy u obyvatelstva, k dopravě veřejnými dopravními prostředky.

Stačí strávit den v Praze či v jiném větším městě a okamžitě vidíte, že zneužívání dopravy soukromými automobily, v nichž většinou sedí jen jediný člověk, je naprosto děsné. Kdo přijede do Prahy ze zahraničí, okamžitě se začne dusit.

Takže - je opravdu správné, že důchodci a studenti dostali masivní slevy na veřejnou dopravu - teď to ale, Andreji, rozšiřte na veškeré obyvatelstvo.

0
Vytisknout
8859

Diskuse

Obsah vydání | 25. 9. 2019