Paranoia: Má Zuckerberg dohodu s českými oligarchy, aby odstraňoval z Facebooku kritické komentáře o nich?

23. 6. 2024 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Mili čtenáři,

děje se zvláštní věc. Občas umísťují odkazy na články v Britských listech na Facebooku, ovšem, v poslední době se děje něco opravdu podivného. Když umístím na Facebook odkaz na článek kritický vůči některému českému oligarchovi, do pár minut jej Facebook automaticky odstraní, že prý je to spam a začne mi vyhrožovat že porušuju podmínky Facebooku.



Dělo se to nedávno s články kritizujícími oligarcha Křetínského, nyní se to děje s článkem poukazujícím na nesmyslnou cenzuru, kterou vůči Britským listům praktikuje Seznam.cz.

Článek obsahující upozornění Bohumíra Tichánka, že Seznam.cz cenzuruje výroky významných světových činitelů kritických vůči Izraeli odstranil Facebook ze svých stránek asi pětkrát: záměrně jsem ho zkoušel zveřejnit několikrát.

A nejde jen o mou facebookovou stránku. Kolega Albín Sybera se zkusmo pokusil dát na Facebook náš článek o Křetínském, a ten byl také i z jeho facebookové stránky okamžitě smazán.

Co se děje?

Facebook mi namísto toho neustále vnucuje přátelství různých "žen" provozujících pornografické stránky. To zjevně nevadí.

Zvláštní.

0
Vytisknout
3124

Diskuse

Obsah vydání | 25. 6. 2024