Spiknutí?

9. 12. 2013 / František Řezáč

čas čtení 1 minuta

Pan Roman Daniel v článku Jsme obětí spiknutí dvakrát na začátku odstavce užil termínu "zpitomělé obyvatelstvo(,) masírované médii". Já se ptám: Je nutné vymýšlet spiknutí (koho, čeho?, snad Němců?) vůči zpitomělému obyvatelstvu, masírovanému médii? Není tomu spíše tak, že pitomci, věřící všemu, co se píše nebo hlásá v televizi se přece jako národ likvidují sami? Mohou být pak rádi a vděčni za to, že je za jejich práci (Němci?) mizerně platí.

O přeměně českého národa v česky mluvící obyvatelstvo mluvil už Milan Kundera na sjezdu československých spisovatelů v červnu 1967. Pokud by se měla tato temná vize naplnit, byl by to výsledek spiknutí? Spiknutí koho? Topolánka, Nečase, Baudyše, Parkanové, Peake?

Tihleti "spiklenci" nezvládli ani elementární postupy, spiknutí vyznačující a uřízli si jen ostudu.

Pravda je, že ti, kteří jim věřili a volili je, jsou asi pitomci, zmasírovaní médii, ale to je jen ta hloupější část česky mluvícího obyvatelstva.

Z dědice Občanského fóra, Klausem nafouknuté ODS, se po letošních volbách stal zmatený houfek, který si zvolí předsedou novopečeného straníka. Dočasně úspěšný "projekt TOP O9" už má jen obstarožního předsedu a štěkajícího pinčlíka, který ztrácí glanc každým svým dalším projevem. To mají být ti spiklenci? Takže, nebojme se spiklenců, ale zbavme se pitomců. Snad k tomu volby napomohly. A prezident prohlásil, že pitomce do vlády nejmenuje.

0
Vytisknout
10686

Diskuse

Obsah vydání | 11. 12. 2013