Pelosiová zakázala Trumpovi přednést svou Zprávu o stavu Unie ve Sněmovně reprezentantů

24. 1. 2019

čas čtení 2 minuty
- Trump tvrdil, že navzdory přání Nancy Pelosi, předsedkyně Sněmovny reprezentantů, přednese ve sněmovně svou Zprávu o stavu Unie. Pelosiová mu to nyní zakázala. Napsala mu, že zakazuje jeho projev ve Sněmovně reprezentantů až do doby, než bude zrušeno ochromení amerických vládních úřadů. Trump měl svůj projev přednést 29. ledna. Trump zuří, nadává, že je to proto, že "Pelosiová nechce slyšet pravdu."




- Michael Cohen, bývalý Trumpův právník, zrušil své svědectví v Kongresu, plánované na 7. února, protože mu a jeho rodině Trump a jeho právník Giuliani vyhrožují. Demokraté nedávno varovali Trumpa, aby nezastrašoval svědky, poté, co Trump neustále navrhoval, aby bylo zahájeno vyšetřování proti Cohenově tchánovi. Podle Trumpa Cohen své svědectví zrušil, protože "ho ohrožovala pravda".

 

- Z nejnovějšího průzkumu veřejného mínění Morning Consult/Politico vyplývá, že 57 procent registrovaných amerických voličů nesouhlasí s tím, jak se Trump chová v úřadě. Je to největší nespokojenost s Trumpem od jeho převzetí úřadu před dvěma lety. Trumpa stále ještě podporuje 81 procent republikánů, ale prohrává u nezávislých voličů, díky jejimž hlasům se dostal r. 2016 do prezidentského úřadu. Nyní s ním nesouhlasím 60 procent nezávislých voličů. 70 procent Američanů zastává názor, že otázka zdi na hranici s Mexikem není tak závažná, aby bylo kvůli ní nutno ochromovat práci amerických státních úřadů a nechávat jejich 800 000 zaměstnanců dlouhé týdny bez platu. Podle průzkumu televize CBS podporuje Trumpa jen 36 procent obyvaatel a 59 procent Američanů má vůči němu kritický postoj.

- Demokraté zahájili vyšetřování, jak Trump používá bezpečnostní prověrky. Bezpečnostní prověrku dostal bývalý Trumpův poradce pro národní bezpečnost Michael Flynn, přestože lhal FBI o svém tajném rozhovoru s ruským velvyslancem ve Washingtonu. Trumpův bývalý tajemník Rob Porter měl prozatímní bezpečnostní prověrku, přestože týral manželku. Trumpův zeť Jared Kushner musel třikrát přepsat svůj formulář žádající o bezpečnostní prověrku, protože z ní vynechal 100 svých zahraničních kontaktů.

Podrobnosti v angličtině ZDE
 

0
Vytisknout
7060

Diskuse

Obsah vydání | 25. 1. 2019