Británie: Komunističtí konzervativci varují: Volný pohyb obyvatelstva zakážeme!

25. 1. 2019 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta


Britský konzervativní ministr financí Philip Hammond - neuvěřitelně - sdělil shromáždění britských průmyslníků v Davosu, že musejí přijmout brexit a že volný pohyb evropských občanů do Británie bude zakázán.

Upozornil, že britští podnikatelé "musejí změnit své podnikatelské modely", aby to odpovídalo brexitu. Už nebudou moci spoléhat na verbování pracovníků z celé Evropy.

 
Konfederace britského průmyslu a další organizace britských zaměstnavatelů vyjádřily znepokojení, že britská vláda se chystá zakázat povolení k imigraci pro osoby, které nebudou vydělávat nejméně 30 000 liber ročně (72 500 Kč měsíčně), čímž právě eliminuje možnost příchodu těch zahraničních pracovníků, jaké britští zaměstnavatelé nejvíce potřebují.

Britská konzervativní strana měla tradičně pověst politické organizace, která podporovala podnikání. Nyní se konzervativní politikové chystají velkou část britské ekonomiky z ideologických důvodů kupodivu zničit. Pro pozorovatele, který má zkušenost života za komunismu před rokem 1989, je pozoruhodné, jak se Velká Británie snaží stále usilovněji napodobovat četné principy života za komunismu.

"Volný pohyb obyvatelstva končí," řekl Hammond britským podnikatelům v Davosu.  Podnikatelé se budou muset této příležitosti zmocnit, aktivně se podílet na tomto procesu a přijít s konstruktivními, důslednými řešeními, založenými na faktech," dodal.

Je zcela zjevné, co podnikatelské firmy v této atmosféře učiní. Přibližně 350 britských podniků vyjednává o přesunu do Nizozemí.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
8793

Diskuse

Obsah vydání | 29. 1. 2019