Trumpův blízký spojenec Robert Stone zatčen. Čelí sedmi žalobám

25. 1. 2019

čas čtení 1 minuta
Roger Stone, klíčový spojenec Donalda Trumpa, byl v důsledku vyšetřování vedeného Robertem Muellerem zatčen na Floridě. Je obžalován z bránění průběhu spravedlnosti, ovlivňování svědků a lživého svědectví. V pátek to oznámil úřad mimořádného vyšetřovatele Roberta Muellera.

Stone byl zatčen ve Fort Lauderdale na Floridě poté, co proti němu vydala žalobu dne 24. ledna federální vysoká porota. Muellerův mluvčí uvedl, že Stone se v pátek objeví před soudem.



 

Muellerová obžaloba konstatuje, že v létě 2016 hovořil Stone s vysokými činiteli Trumpovy kampaně o WikiLeaks a "o informací, které zřejmě mají a které by mohly poškodit kampaň Clintonové. Vysocí činitelé Trumpovy kampaně Stonea kontaktovali ve snaze zjistit, co budou WikiLeaks dále zveřejňovat.

V žalobě se praví, že Stone, dlouholetý politický poradce Donalda Trumpa, učinil "četná lživá prohlášení" o svých interakcích ohledně Wikileaks a  "lživě popíral, že vlastní záznamy obsahující důkazy o těchto interakcích". "Pokoušel se také přesvědčit svědka, aby poskytl křivé svědectví a utajil před vyšetřovateli relevantní informace."

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
7586

Diskuse

Obsah vydání | 29. 1. 2019