Downing Street bude bojkotovat BBC

15. 12. 2019

čas čtení 1 minuta


Boris Johnson chce podniknout ostré kroky proti BBC

Downing Street hrozí budoucnosti BBC. Oznámila, že vážně uvažuje o dekriminalizaci placení koncesionářského poplatku. Zároveň rozhodla bojkotovat publicistický pořad rozhlasu BBC Today, protože prý BBC projevuje "zaujatost vůči Konzervativní straně".

Downing Street odmítl poskytnout ministry pro rozhovory pro sobotní vydání pořadu Today a uvedl, že zamýšlí s tímto pořadem v budoucnosti "nespolupracovat".

Konflikt se zdá být zlověstným signálem, že se Boris Johnson jako premiér chce vyhýbat nezávislému hodnocení své práce.

Downing Street upozornila na monolog moderátora Andrewa Neila, který kritizoval Johnsona za jeho odmítnutí nechat se jím interviewovat, a za to, že se BBC "rozsáhlým způsobem" věnovala případu čtyřletého chlapce s podezřením na zápal plic, který byl nucen ležet v nemocnici na podlaze. Oba případy prý jsou důkazem "zaujatosti" BBC proti Konzervativní straně.

Naopak labouristé si stěžovali, že BBC odstranila smích z jednoho rozhovoru s Johnsonem, jemuž se smáli přítomní diváci, když řekl, že pravdomluvnost je důležitá, i to, že čelní reportéři BBC nekriticky citují konzervativní zdroje bez ověřování pravdivosti jejich výroků.

Zdroj ZDE



Sir John Simpson, nestor reportérů BBC: Downing Street šíří informaci, že bojkotuje publicistický pořad rozhlasu BBC Today, protože tento pořad, a celá BBC "byla proti Borisi Johnsonovi v předvolební kampani zaujatá".

0
Vytisknout
7567

Diskuse

Obsah vydání | 17. 12. 2019