KLDR "získala přístup k americké protiraketové technologii Aegis"

1. 11. 2017

čas čtení 1 minuta
V jihokorejském Soulu obviňují hackery z KLDR ze získání dokumentů o vojenských plavidlech, ponorkách a zbraňových systémech Jižní Koreje. Podle televize Sky News, která se odvolává na jihokorejské politiky seznámené s dokumenty zpravodajských služeb, severokorejští hackeři pronikli do systému jihokorejské firmy Daewoo Shipbuilding a získali zhruba 40 tisíc dokumentů.


Předpokládá se, že mezi nimi bylo i 60 tajných dokumentů týkajících se různých zbraňových systémů a torpédoborců. Předpokládá se, že k průniku do systému došlo v dubnu loňského roku.

Část jihokorejských plavidel stavěných firmou Daewoo, jejichž dokumentace unikla, je vyzbrojena systémem Aegis. O tom, že za útokem stojí KLDR, svědčí způsob provedení. Technologie použitá zde připomíná jiné útoky, u nichž je autorství Severokorejců již potvrzeno.

Systém Aegis je námořní vícefunkční bojový, informační a řídící systém. Jeho součást tvoří protivzdušný a protiraketový komplex.

Pokud KLDR získala plány systému Aegis, může podniknout protiopatření vůči protiraketové obraně USA, Jižní Koreje a Japonska. A to znamená, že sestřelit její balistické rakety bude mnohem složitější.

Celý článek v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
8433

Diskuse

Obsah vydání | 3. 11. 2017