Aktivistka Labour Party: Byla jsem znásilněna na stranické akci

1. 11. 2017

čas čtení 2 minuty
Prominentní aktivistka labouristické strany Bex Baileyová v úterý oznámila, že byla na stranické akci znásilněna - a poté jí vysoce postaveným aparátníkem bylo řečeno, že čin nemá hlásit, protože by jí to mohlo "uškodit". Další žena vypověděla o tom, jak se ji poslanec přinutil k sexu.


Aktivistka a členka Národního výkonného výboru Labour Party Bex Baileyová vypověděla, že ve straně nenalezla podporu, když byla během stranické akce znásilněna. A dodává, že nedostala "ani šálek čaje", když se v roce 2011 pokoušela vyvolat poplach.

Tento příběh přichází po sérii zpráv ohledně sexuálního obtěžování a zneužívání v britské politice, když jiná žena vypráví, jak utekla z hotelového pokoje, poté co ji poslanec fyzicky přinutil ke styku.

Seznam sestavený parlamentními zaměstnanci obsahuje jména 40 konzervativních poslanců, včetně ministrů, kteří se údajně chovají nepřijatelným způsobem.

Baileyová řekla BBC, že když jí bylo 19, stala se terčem útoku v Labouristické straně. Nešlo prý o poslance, ale někoho z výše postavených.

Prohlásila: "Stala jsem se terčem vážného sexuálního útoku na události Labouristické strany - nebyl to poslanec - ale někdo výše postavený. Chvíli mi trvalo sebrat odvahu říct o tom někomu ve straně, ale když jsem to udělala, řekla jsem to vysoce postavenému aparátníkovi, který mi řekl... naznačil mi, abych to neohlásila. Řekl mi, že pokud to udělám, může mi to uškodit."

Baileyová vysvětluje, že útok v té době nenahlásila policii, protože se cítila "vystrašená" a "zostuzená", a protože se bála, že se stane předmětem pomluv a lidé jí nebudou věřit.

Sama prý nebojuje za změny v praxi zacházení politických stran s takovými zprávami, protože se jí nedostalo podpory kterou potřebovala, když incident poprvé nahlásila.

Celý článek v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
11430

Diskuse

Obsah vydání | 3. 11. 2017