Lidem vyděšeným z koronaviru či přetíženým profesionálům pomohou psychologové zdarma

19. 3. 2020

čas čtení 2 minuty
tisková zpráva

PRAHA (19. března 2020) – Lidem, kteří v důsledku epidemie propadli strachu, úzkosti či depresi, stejně jako přetíženým profesionálům v první linii nabízejí zdarma pomoc více než dvě stovky profesionálních psychologů, krizových interventů, psychoterapeutů či studentů.


Kontakty na ně najdou na webových stránkách www.delamcomuzu.cz.

Současná situace představuje pro řadu lidí enormní psychickou zátěž.
Ať již jde o ty, kteří se bojí nákazy, jsou nemocní či mají někoho takového mezi nejbližšími. Nebo o lékaře, sociální pracovníky, odborníky v laboratořích, v záchranných službách apod. Těm všem chceme touto cestou alespoň nějak pomoci,“ prohlásil autor projektu, psychoterapeut Pavel Pařízek.

   Do projektu se zapojili jak zkušení profesionálové, tak například studenti, tvůrci webových stránek a další profesionálové i amatéři. Všichni bez nároku na jakoukoliv odměnu.


Konzultace a supervize telefonicky, po skype apod.

Konzultace mohou probíhat telefonicky, po skype apod. Osobní kontakt je vzhledem k současné situaci de facto vyloučen.


Je normální, že se někteří lidé bojí. Nebo že jim současná mimořádná situace zasahuje do jejich vztahů, financí apod. Je to pochopitelné a je lepší si říct o nějakou pomoc, než to v sobě dusit. Může jít o jednorázovou intervenci nebo opakovanou konzultaci. Profesionálům, kteří toho – lidově řečeno - mají plné zuby, nabízíme tzv. supervizi,“ dodal Pavel Pařízek.


Na webu www.delamcomuzu.cz lidé najdou kontakty na osoby různých tzv. pomáhajících profesí. Psychology, psychoterapeuty či studenty těchto oborů. Do sekcí pro občany i pro profesionály jsou vždy zařazeni lidé s odpovídající kvalifikací.


Projekt probíhá ve spolupráci s Českou asociací pro psychoterapii. Má omezenou dobu trvání. Jakmile epidemie koronaviru oslabí či pomine, rozhodnou jeho autoři o ukončení. Nespotřebované peníze, které vyberou na provoz webu od eventuálních dárců, se zavazují převést na charitativní účely.


0
Vytisknout
5346

Diskuse

Obsah vydání | 23. 3. 2020