Bývalý velitel americké armády: Ukrajinské síly ty ruské "knokautují"

22. 6. 2022

čas čtení 1 minuta
 Ukrajinští vojáci získají výhodu a "knokautují" ruské ozbrojené síly – tak hodnotí situaci na Ukrajině Mark Hertling, bývalý velitel amerických pozemních sil v Evropě. Probíhající bitvu o Donbas na východě Ukrajiny přirovnal k boxerskému zápasu v těžké váze.

Mark Hertling je bývalý vysoce postavený velitel americké armády v Evropě. Generál hovořil o situaci na Ukrajině. Hertling upozornil, že ruské jednotky, které okupují ukrajinské území více než 100 dní, mají více dělostřelectva, ale s dodávkou moderních západních zbraní získají ukrajinské síly výhodu. Jak tu zhodnotil, ukrajinské jednotky ty ruské "vyklepou".

Bývalý americký vojenský velitel také uvedl, že ruské jednotky nadále trpí ztrátami na živé síle a vybavení. "Ruská morálka a psychologický stav jsou extrémně špatné a nezlepšují se," dodal Hertling, kterého citovala Sky News.

Generál také zmínil zprávy o "špatných podmínkách a extrémně špatném velení" v ruské armádě. Probíhající bitvu o Donbas na východě Ukrajiny přirovnal k boxerskému zápasu v těžké váze.

Po dvou měsících bojů ještě nebyl zasazen úder, ale přijde, až se ruské síly ještě více vyčerpají, zhodnotil situaci generál.

Zdroj v polštině: ZDE

1
Vytisknout
6137

Diskuse

Obsah vydání | 28. 6. 2022