Lhář se po volebních porážkách kroutí: "Neodstoupím!"

24. 6. 2022

čas čtení 3 minuty
"Prostě rezignuj, ty neschopný prolhaný podvodníku!"


Krishnan Guru Murthy, Channel 4 News:


Byl jste vítěz a teď katastrofálně prohráváte. Máte za sebou tři strašlivé prohry ve volbách a vaši kolegové říkají, že je čas se vás zbavit.

Boris Johnson:

Před několika týdny měli příležitost a ve skutečnosti se můj podíl podpory mezi kolegy zvýšil, Krishnane. A my pokračujeme v práci.

Krishnan Guru Murthy:

40 procent z nich si přálo váš odchod. Co s tím podle vás udělají tyto doplňovací volby?


Boris Johnson:

Podívejte, kdyby vlády padaly kvůli doplňovacím volbám v polovině volebního období, neměli bychom žádnou poválečnou vládu. My pokračujeme v práci. Musíme zajistit nejen reformu našich energetických trhů, ale i fungování našich dopravních sítí. A podívejte se na náklady na železnici pro lidi. Je příliš vysoká.

Je to lež:

Alistair Cambell, bývalý tiskový tajemník Tonyho Blaira: Když byl Tony Blair premiérem, vyhrál v 28 doplňovacích volbách uprostřed volebního období. Neprohrál v žádných. Opravdový vedoucí politik. Řádné volební kampaně. Prostě rezignuj, ty neschopný, prolhaný nekompetentní podvodníku:


Boris Johnson: 

Takže pokud jde o takové věci, jako jsou pokladny, které prodají méně než jednu jízdenku za hodinu, nebo doba chůze, je čas na reformu.

(Pozn. red. V těchto dnech v Británii probíhá celostátní železniční stávka. Johnson chce velkou část železničářů vyhodit z práce.)
 

Krishnan Guru Murthy:


Mnoho lidí je ale znepokojeno vašimi standardy.

Víte, že jsme pro vás měli celou tu noční můru PartyGate, která vyjevila opakované porušování zákonů v Downing Street. A říkají, že je to o vás a o tom, jaký jste člověk. A byli ochotni vám to odpustit, dokud jste vedl zemi v pořádku. Ale teď jsou věci v chaosu. Ekonomika je v chaosu. Země stávkuje. Čeká nás léto stávek.

K čemu je Boris Johnson, když nedokáže řídit zemi?

Boris Johnson:

 Řeknu vám, co děláme a jaký je náš cíl. Zlatým pravidlem politiky je snažit se vyhnout pokušení médií - jakkoli jsou skvělá - mluvit o politice, mluvit o rodinách, ale věnovat se věcem, na kterých podle mě opravdu záleží.

Krishnan Guru Murthys:

Není to mluvení o rodinách. Oni hovoří í o standardech ve veřejném životě a o dodržování předpisů a zákonů.


Boris Johnson:


Jistě, a to všechno jsme probrali, a to, co děláme, je, že pokračujeme v plnění úkolů pro britskou veřejnost.

Krishnan Guru Murthy:

Ale britská veřejnost vám v těchto doplňovacích volbách dala svůj verdikt. A zdá se, že vy ji neposloucháte.


Boris Johnson:

Promiňte, vysvětluji vám, co děláme.

A v žádném případě nesnižuji význam toho, co lidé říkají.

Ale myslím si, že víte, že je úkolem vlády, když je to těžké, když je to pro lidi těžké, je úkolem vlády a pokračovat a pokračovat v plnění. A to je to, co budeme dělat.

Krishnan Guru Murthy:

Borisi Johnsone, děkuji vám.

0
Vytisknout
5567

Diskuse

Obsah vydání | 28. 6. 2022