Rusové nejsou připraveni přijmout "polovičaté" vítězství na Ukrajině

24. 6. 2022

čas čtení 1 minuta
Pokud by Putinovo vojenské tažení na Ukrajině skončilo bez demilitarizace této země a výslovného uznání porážky Kyjevem, Rusové by to těžko přijali jako vítězný výsledek, tvrdí redakční komentář listu Nězavisimaja gazeta.

Na tohle je připravila ruská vládní prohlášení a propaganda; a ruský lid si je téměř jistý, že cokoli jiného, ​​včetně anexe Donbasu a dalších oblastí na východě, bude považovat za nedostatečné.

Podle zjištění nového průzkumu VCIOM Kreml nemusí mluvit o "denacifikaci", protože Rusové jsou v drtivé většině připraveni podpořit Putinovo tažení na základě vojenských a geopolitických argumentů, jako je udržení NATO co nejdále od ruských hranic. To ale také vyvolává otázku, jak snadno by souhlasili s podobně zdůvodněnými válkami v budoucnu.

Tyto výsledky mohou být hlavním důvodem, proč Moskva ustoupila od svých řečí o údajné "neonacistické" hrozbě z Ukrajiny. Neznamená to, že to Rusové nepřijímají, ale spíše to, že se více zajímají o jiné problémy a že režim může počítat s jejich podporou, pokud dokáže věrohodně tvrdit, že brání ruskou bezpečnost.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
5177

Diskuse

Obsah vydání | 28. 6. 2022