Diskriminace

25. 6. 2022

čas čtení 1 minuta
Přátelé,

to Vám tak po delším čase do Česka dorazí na návštěvu své rodiny a svých přátel, jeden skvělý kluk, český Rom Petr Torák, který pracuje jako policista v britském Peterborough a který získal před lety přímo z rukou královny Alžběty II. Řád britského impéria, píše Jaroslav Miko.

Petra napadne, zajít si na jídlo do jedné pražské restaurace, konkrétně do restaurace Švejk, která sídlí na Můstku.

Personál podniku ale odmítá Petra obsloužit, a to bez udání důvodů.

 

Když Petr po více jak půl hodině oznámí, že na takový přístup není zvyklý a že z restaurace odchází, je mu odpovězeno, " no konečně!"

Petr se po celou tu dobu, kdy čekal v restauraci na obsluhu, musel koukat na to, jak personál obsluhuje ostatní hosty a to v jeho přímé blízkosti a jeho jak evidentně ignoruje.

Pan Torák se nakonec rozhodl podat trestní oznámení, a to nikoliv z důvodu, že by se chtěl tímto mstít, ale z důvodu, že mlčet v takovýchto případech považuje osobně za chybu.

Já jen věřím, že vedení restaurace Švejk celý tento incident řádně prošetří a že z toho vyvodí patřičné důsledky, tedy, že ta konkrétní obsluha bude z práce propuštěna.

Tihle primitivové a rasisté totiž mají dle mého soudu někde raději kopat krumpáčem kanalizace tak, aby neměli možnost ve veřejných prostorách ponižovat slušné lidi.😐

0
Vytisknout
7275

Diskuse

Obsah vydání | 28. 6. 2022