Telefonní magnát tvrdí, že raději opustí Británii, než by byl "znásilněn", pokud příští volby vyhraje Corbyn

26. 4. 2019

čas čtení 1 minuta
Zakladatel firmy Phones4U John Cauldwell prohlásil, že opustí Británii a odejde do Monaka, aby se vyhnul vyšším daním, pokud se premiérem stane Jeremy Corbyn, informuje Chiara Giordanová.


"Proč bychom zůstávali a byli znásilněni," řekl Caudwell lifestylovému magazínu Spear’s.

87. nejbohatší Brit dodal, že by "prostě odešel a žil v jižní Francii nebo Monaku," pokud by labouristický předseda dovedl svou stranu k vítězství ve volbách.

Muž, jehož bohatství je odhadováno na 1,6 miliardy liber, dodal: "Pokud by si Corbyn přál danit více než teď, moje chuť nebo tolerance k placení mnohem větších částek, než již platím, není příliš velká."

Labouristé navrhují 50 % daňovou sazbu pro příjmy nad  125 000 liber, a 45 % pro ty, kdo berou přes 80 000. V současnosti lidé s příjmem 50 - 150 000 liber platí 40 % a nad 150 000 platí 45 % (tedy jen z těch částek nad tu hranici).

"Zdá se, že si Corbyn vůbec neuvědomuje, že musíte vytvořit bohatství, abyste ho rozdávali," dodal Caudwell. "Zdá se, že nechápou, že pokud zdaníte bohaté, existuje určitá hranice."

Caudwellova hrozba přichází v době, kdy nejbohatší Brit, příznivce brexitu sir Jim Ratcliffe, odešel do Monaka, aby ušetřil na daních.

Další z bohatých Britů, James Dyson, nedávno oznámil, že stěhuje sídlo své firmy do Singapuru - poté, co dlouhodobě podporoval brexit.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6043

Diskuse

Obsah vydání | 30. 4. 2019